Zlatá jeřabina – Cena Kraje Vysočina

Přátelé,

 radujeme se z každé nově opravené části poutního kostela na Zelené hoře a jsme rádi, že naše úsilí bylo oceněno. Zastupitelstvo kraje Vysočina na svém zasedání schválilo a zveřejnilo výsledky ankety Zlaté jeřabiny (https://www.kr-vysocina.cz/zlata-jerabina-r-2021/ds-304852/archiv=0). V kategorii „Péče o kulturní dědictví" se na prvním místě umístila obnova poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

Děkujeme všem za Vaši podporu a za všechny vaše hlasy

 

O projektu:
Obnova poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou byla započata v roce 2017. Památka zapsaná na seznam UNESCO má za sebou realizačně i organizačně nejsložitější práce. Mimo jiné došlo k doplnění stávající dochované podlahy o repliky dlažebních segmentů tak, aby podlaha svojí barevností i skladbou odpovídala původnímu originálu. Interiér kostela se nyní svým pojetím opětovně přibližuje autorskému řešení architekta Santiniho, vytvořeného na základě ikonografického programu opata Vejmluvy.

 

foto Milan Šustr

 

Máte-li jakýkoliv dotaz, připomínku či kritiku, napište nám. Na Vaše dotazy odpovíme v nejkratším možném termínu. Děkujeme!

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Sychrova
591 02 Žďár nad Sázavou

info@zelena-hora.cz
www.zelena-hora.cz

Nedaří se vám najít na webu informaci, kterou potřebujete? Využijte fulltextové vyhledávání.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.